זה לא פשוט להיות עצמאי פוסט 2#
זה לא פשוט להיות עצמאי וגם מהי המשכורת האמיתית שעצמאי מביא הביתה.
פוסט שני בסדרת פוסטים של טיפים להתנהלות כלכלית נכונה לעצמאים שבנינו
אז מה זה בעצם ההכנסה נטו של עצמאי ? ומהי המשכורת האמיתית עליה הבית יכול להסתמך בהתנהלות השוטפת ? הכנסה נטו, מהבחינה הכלכלית, מחושבת כהכנסה הישירה מהעסק בניכוי ההוצאות הישירות של העסק. הווה אומר, בניכוי ההוצאות שנגרמו ישירות מהעסק ושאם לא היה לי עסק הן לא היו קיימות. הרעיון הוא בעצם לחשב את ההכנסה הנקיה, האמיתית אותה מקבל משק הבית ועליה הבית יכול להסתמך בבניית התקציב שלו. את ההכנסות ברוטו כולנו יודעים לחשב,אבל מהן ההוצאות האמיתיות של העסק❓ על מנת לדעת מהן ההוצאות האלה יש לזכור לשאול את עצמנו את השאלה הבאה:"האם ההוצאה הזאת היתה קיימת אם לא היה לי עסק?" 💡 בעצם, הההוצאות של העסק (מהבחינה הכלכלית) הן ההוצאות של חומרי הגלם, הוצאות השיווק, עובדים (אם יש), משרד (אם יש והוא לא בבית),מע"מ, מס הכנסה, ביטוח לאומי ועוד הוצאות שעונות על השאלה מלמעלה. אני, באופן אישי, מכניסה אצל עצמאים להוצאות אלה גם את עלויות הביטוחים, הפרשות לפנסיה וקרן השתלמות כי בעצם ההסתכלות הזאת נועדה להשוות לשכר נטו אותו היינו מביאים הביתה אם היינו שכירים, וכשכירים אנחנו מתייחסים לנטו שכולל את כל ההורדות הנ"ל. אחרי שאנחנו מורידים את הסכומים הנ"ל אנחנו יכולים בעצם להבין כמה 'משכורת' אנחנו מכניסים הביתה ואז לעשות את החשבון האם זה מתגמל מספיק מול מה שאני עושה ומול השעות שאני עובד. והאם זה מספיק למשק הבית. אני יכולה להגיד לכם, מנסיון, שהרבה פעמים אחרי שמסתכלים על הסכומים האלה מבינים שהעסק, כפי שהוא היום, הוא לא מתגמל מספיק ואז צריך למצוא את הדרך לשפר את הרווחיות. ביומיום, אנחנו צריכים להיות ערים מאוד לתזרים שלנו ולדעת לדלות ממנו את ההכנסה הנקיה הנכונה אותה אפשר להעביר למשק הבית להתנהלות השוטפת.
:לדוגמא 1️⃣️כשאנחנו 'מסתנוורים מהצ'ק השמן' שקיבלנו, בואו נזכור לחלק את הסכום ב-1.17 ולהוריד את המע"מ. אנחנו צריכים לזכור שע"י גביית המע"מ אנחנו רק 'עושים טובה לרשויות' ומשמשים צינור לגביה. הכסף הזה הוא לא שלנו ! 2️⃣️יש לנו אי אלו הוצאות שוטפות כגון: ביטוח לאומי, פנסיה, רו"ח שלפעמים אנחנו משלמים רק אחת לחודשיים. בואו נזכור את זה בחישוב ההוצאות שלנו גם בחודשים שזה לא יורד (נחלק בשתיים) 3️⃣️לגבי מס הכנסה וקרן השתלמות.מאחר והחישוב המדויק והאמיתי מתבצע בחישוב שנתי, תבקשו מרו"ח שלכם שאחת לכמה חודשים יבצע הערכה מחודשת בהתאם להכנסות שלכם כך שנדע כמה שיותר במדויק, עוד במהלך השנה, מהי ההוצאה החודשית האמיתית בסעיפים אלה. 4️⃣️גם בהפרשות לביטוחים שלנו אנחנו צריכים לדעת להבחין בין אלו שהוספנו באופן פרטי לבית ובין אלה שנוספו לנו מעצם היותנו עצמאים. אני לומדת את זה על בשרי ביומיום, שלהיות עצמאי זה לא פשוט וזה גם אומר שחייבים להיות מאוד מסודרים בניהול ההכנסות וההוצאות. זה עוד אומר שבנוסף לשירות שאנחנו נותנים ללקוחות שלנו ולשיווק שאנחנו עושים כדי להביא לקוחות, אנחנו גם חייבים להיות קצת 'מנהלי החשבונות' של עצמנו.
לדעתי, זהו אחד הגורמים המשפיעים ביותר על הצלחת העסק לאורך זמן וזהו גם תנאי הכרחי לניהול נכון של כלכלת המשפחה כשיש בבית לפחות אחד שהוא עצמאי💡️ בפוסטים הבאים אדבר על הדרך לנהל את ה'הפתעות בהוצאות', איך עוקבים אחרי ההכנסה האמיתית ומוודאים שמה שהקצבנו זה באמת מה שקורה בפועל, וגם איך בוחנים האם התמחור שלנו נכון לנו. אם הנושא הזה מעניין אתכם, אני ממליצה לכם לעשות LIKE לדף העסקי שלי כך שבוודאות תראו בפיד שלכם את הפוסטים הבאים. שיהיה יום מקסים לשכירים ולעצמאים שבינינו 🙏 איתכם ובשבילכם, סמדר